Ekologie je v posledních letech oblíbeným tématem, s energetickou krizí ale přichází do popředí úplně. Běžní obyvatelé přemýšlí nad soběstačnými domy a solární panely či čerpadla se dostaly do povědomí většiny. Přemýšlíte nad stavbou domu a nevíte si rady, jak zakomponovat všechny vaše potřeby společně s alespoň částečnou energetickou soběstačností?

Co je to Wobau?

Jestli bydlíte v Ostravě, Opavě, Havířově nebo Frýdku Místku, prostě v Moravskoslezském kraji, může pro vás být cestou stavební firma Wobau. Jedná se o celkový tým architektů, projektantů, energetických specialistů a stavařů, kteří společně vytvoří váš dům od návrhu, přes vyřízení dotací až po zhotovení.

Co Wobau nabízí?

Wobau je ostravská firma, jež má za sebou 103 úspěšných realizací domů. Jejich pracovní proces začíná kooperací architekta a zákazníka. Vytvoří si vztah a tráví spolu čas, při kterém vymyslí nejlepší možné řešení domu. Cílem je vytvořit stavbu, která bude naprosto korespondovat s potřebami majitele a zároveň zapadne do exteriéru. Jednou z důležitých částí práce architekta je vytvořit pasivní dům, jež bude potřebovat co nejméně energií a zároveň bude alespoň částečně energeticky samostatný.

Tip na článek:  Jak poznat kvalitní developerský projekt? Kritéria jsou hned tři

No a jelikož se jedná o domy na klíč, tak po vytvoření ideálního návrhu naběhnou projektanti a stavaři, kteří skicu uvedou do reality. Součástí realizace jsou samozřejmě i interiéry. Na vás je jen říct vaše požadavky a pak se nastěhovat do vašeho nového domova.

Dotace vyřeší za vás

Jelikož je jedním z cílů vytvořit energeticky pasivní dům, je jasné, že budou náklady poměrně vysoké. Spolehlivý tým Wobau ale ví o dotacích, na které máte právo, a ty za vás vyřídí, aby byla cena celého domu, co nejpřijatelnější. Prvním krokem k vyřešení dotací je ale vytvoření samotného návrhu, který zohlední lokalitu, ba i vaše požadavky a zhotoví tak ideální dům s co nejmenší energetickou náročností. Až podle tohoto návrhu stanoví specialisté dotační částku, kterou obdržíte.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *