Zásnubní prsteny

Nákup zásnubního prstenu je pro muže zapeklitý úkol. Na jedné straně chtějí splnit přání a představy své drahé polovičky, na druhé straně ale musí pečlivě zvážit svůj rozpočet a taky se zcela ponořit do světa šperků a zásnubních prstenů. Oni jsou totiž zásnubní prsteny a diamanty docela věda!

Když už konečně zjistíte, jaký prsten s diamantem by si vlastně ona dáma přála, čekají vás perné chvilky shánění informací a vybírání toho správného prstenu. V kamenném obchodě se vás možná budou snažit poradit, ale na kompletní informace nebude čas a na internetu je naopak tolik informací, že vám z toho půjde hlava kolem. Na pár věcí byste při výběru prstýnku ale určitě neměli zapomenout a na ty vás upozorníme.

Certifikovaný diamant

Diamantové prsteny jsou krásné, ale málokdo pozná okem, zda je diamant pravý nebo ne. Abyste měli jistotu, je dobré, vybrat si diamant, který je certifikovaný u specializovaných institucí, jako jsou třeba GIA, IGI nebo EGL. K takovému diamantu dostanete certifikát s unikátním označením diamantu, jehož pravost si můžete kdykoli ověřit na stránkách těchto institucí.

Tip na článek:  Jak si usnadnit každodenní balení? Vsaďte na ty správné lepící pásky

Diamanty jsou věčné

Pro své krásné barvy jsou v poslední době oblíbené jako zásnubní prsteny i šperky s drahokamy. Zásnubní prsten tak můžete rozveselit červeným rubínem nebo zeleným smaragdem, ale i to má jeden háček. Drahokamy nejsou na rozdíl od diamantů tak odolné. Mohou se snadno poškrábat a může být potřeba, aby byly kompletně upraveny. To se vám s diamantem nestane.

Styl prstenu

Zásnubní prsteny netvoří jenom diamant, ale především kovový kroužek a setting, na kterém je diamant nasazen. Můžete pro zásnubní prsten s briliantem zvolit i netradiční settingy, čímž vyjádříte individualitu a jedinečnost vašeho vztahu. A kde se vlastně inspirovat? Zkuste pro začátek prozkoumat její dosavadní šperkovnici se šperky, abyste zjistili, jaký styl má vlastně ráda.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *