repasovaný notebook

Zvažujete nákup repasovaného notebooku? Pak by vám neměly uniknout níže uvedené rady k nákupu.

Je to již řada let, kdy se lidé začali ptát tvůrců recenzí výpočetní techniky na tři jednoduché otázky: jaký notebook bych měl koupit, jaký tablet bych měl koupit a kdo jste a proč si myslíte, že můžete radit?

V tomto článku se podíváme na otázku související s první možností tedy: Měli byste koupit repasovaný notebook? Jednoduchá odpověď je v mnoha případech: ano. Ovšem s některými důležitými námitkami.

Obecné nákupní rady při koupi repasovaného notebooku

Když se lidé ptají na radu ohledně nákupu nového notebooku, první otázka, kterou si musí ujasnit na co jej potřebují. Téměř vždy je odpovědí něco z následujících: prohlížení webu, kancelářská práce, domácí práce, hry, sledování filmů a televize z webu.

Pokud nejde o požadavky spojené s hraním, a tedy potřeba výkonných herních notebooků s výkonnými grafickými kartami, pak vám většinou postačí standardní notebook.

Pokud již máte jasno, na co bude notebook určen je čas zjistit, kolik za něj chcete zaplatit. Podle toho je pak možné zpracovat nějaké minimální parametry, které by měl splňovat. Obecně řečeno, pokud víte, co hledáte, čím více zaplatíte, tím lepší notebook budete mít.

Také je lepší se zaměřit na známější značku, která si drží svou kvalitu, a hlavně máte k dispozici následnou podporu. A nakonec řešíte odkud si svůj notebook koupíte. Můžete zaplatit o něco víc, za nákup od zavedeného prodejce. Tím si ale také zaplatíte za klid v duši, protože máte jistotu, že v případě problému se máte na koho obrátit.

Všechny výše uvedené faktory jsou platné i při nákupu repasovaného notebooku. Ve skutečnosti se stanou ještě důležitějšími. Můžete ušetřit poměrně dost peněz, což v dnešní době není k zahození.

Co potřebujete při nákupu repasovaného notebooku vědět?

Nákup repasovaného notebooku vám umožní získat za stejnou cenu notebook s lepšími parametry. Nebo také můžete získat lepší notebook, než kdybyste za stejnou cenu koupili zcela nový. Ovšem jsou věci, které byste měli vědět.

Obecně řečeno notebook s označením repasovaný znamená, že byl zformátován, znovu nainstalován systém, fyzicky vyčištěný a proběhly na něm kontrolní testy, zda běží v pořádku. V případě repasovaných notebooků máte vždy k dispozici i záruku na 1 rok.

Tip na článek:  Uvažujete o vlastním e-shopu?

Zároveň vzhledem k tomu, že jde většinou o notebooky z vyšších modelových řad, mají kvalitnější komponenty a vydrží déle než levnější modely. Ovšem dokud ho nemáte v ruce nemůžete přesně říct, jak přesně byl repasován. Před nákupem tak musíte udělat ještě pár věcí.

Než jej koupíte

Vámi vybraný notebook by měl parametrově odpovídat tomu, co hledáte. Specifikace notebooku by pak měla být ideálně i na dokladu o koupi včetně označení, že jde o repasovaný notebook se zárukou 1 rok.

Pokud si notebook koupíte přímo na prodejně, máte jistotu, že jej v případě nutnosti máte kam odnést. Ovšem vrácení notebooku při nákupu na kamenné prodejně znamená, že budete muset ověřit funkčnost doma, co možná nejrychleji.

Při nákupu online např. na stránkách www.incomputer.cz máte k dispozici zákonnou lhůtu do kdy můžete notebook vrátit zpět bez udání důvodu. Jestliže kupuje repasovaný notebook od fyzické osoby, musíte si odsouhlasit podmínky prodeje a ideálně notebook otestovat ještě za přítomnosti prodávajícího.

Při nákupu repasovaných notebooků tak sice máte možnost získat lepší konfiguraci za méně peněz, ale je to na úkor vyššího rizika.

Když máte svůj notebook doma

Okamžitě se ujistěte, že odpovídá parametrově sestavě, na které jste se při nákupu dohodli. Otestujte ho, že funguje přesně, jak má. Obzvlášť se ujistěte, že na vašem notebooku nejsou žádné další uživatelské údaje či vytvoření uživatelé v systému. Je mnohem snazší řešit případné problémy, pokud repasovaný notebook vrátíte okamžitě zpět.

Ujistěte se, že máte uloženou veškerou dokumentaci dodanou s notebookem. Co se stane, pokud budete muset znovu instalovat nějaký software, který je součástí notebooku? Pro předinstalovaný software byste měli mít všechny potřebné klíče či licenční údaje. Pokud je nemáte, zjistěte si proč, dříve, než je budete opravdu potřebovat.

Shrnutí

I přes možná rizika je nákup repasovaného notebooku velmi zajímavou možností, jak ušetřit a zároveň pracovat na výkonnějším stroji. Pokud hledáte renomovaného prodejce repasovaných notebooků, PC či LCD monitorů navštivte stránky www.incomputer.cz, kde najdete velké množství notebooků se slevou až 50 % a zárukou. Všechny nabízené repasované notebooky jsou původem většinou předváděcí modely, které jsou pečlivě otestovány.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *