Apartment Interior Design Indoors  - ChaoTechin / Pixabay

Moderní styl bydlení není jen jakýmsi vágním výrazem – bytoví architekti ho skutečně dokázali definovat. Kombinuje v sobě prvky minimalismu, ale přitom se shlíží v eleganci  a nádavkem dokáže potěšit opravdu každého milovníka komfortu.

A jak vypadá třeba takový moderní obývací pokoj? Máme pro vás několik tipů, které vám pomohou se jeho charakteristikám skvěle přiblížit.

Sedačky a sedací soupravy

Prim hraje pohodlí, definované dostatkem prostoru pro pohodlné posezení i poležení. Aktuálně oblíbené rozkládací sedací soupravy proto bývají vyvedeny do L nebo do U, což jim navíc dovolí uvelebit se opravdu v jakémkoliv koutě nebo na jiných obtížně přístupných místech. Vybírejte je tak, abyste si mohli kdykoliv podepřít i hlavu  a krk.

Ve znamení textilií

Klasickým závěsům a záclonám již dávno odzvonilo. Obtížná manipulovatelnost, usazování prachu, nemodernost – to je jen několik důležitých bodů, pro něž stále častěji končí na dně šatních skříní nebo se proměňují v zajímavé pláště a sukně na karneval. Vyměňte je za žaluzie a měkkost látek, vytvářejících v obývacím pokoji nezapomenutelný dojem, si vynahraďte třeba dekorativními polštářky nebo koberečky.

Zaměřeno na podlahy

A po čem budete chodit? Podlahy z PVC a vinylu jsou vyráběny synteticky. Na trh se dodávají nejčastěji ve formě lamel, čtverců nebo velkých rolí. Povrch má často protiskluzovou úpravu a barvou i texturou věrně napodobuje přírodní materiály, např. dřevo nebo kámen. Do moderního interiéru se hodí nejlépe.

Ve znamení úložných prostor

Začleňte je všude, kde to lze. Neměly by chybět ani ve zvolené sedací soupravě. Nebojte se, díky chytrým systémům odvětrávání se už žádné zatuchliny bát nemusíte. A nezapomeňte ani na praktické komody, které poskytnou dostatek úložné plochy, aniž by (po vzoru mohutných obývákových sestav) celý prostor oblékly do stísňujícího roucha. A kde je vybrat? Pokud vám jde o výhodné ceny za sedací soupravy a pestrou paletu možností, jděte na Okay.cz.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *