Čeká vás zařizování nové koupelny, nebo třeba jen rekonstrukce? Vodovodní baterie je důležitým prvkem, jehož výběr byste neměli podcenit. Při výběru přitom stačí zvážit jen několik základních otázek, které vám pomohou zvolit tu nejlepší variantu.

Typ vodovodní baterie

Vodovodní baterie lze přehledně rozdělit dle toho, jaký je způsob jejich instalace. Na umyvadla jsou nejčastěji využívány stojánkové baterie, které se instalují přímo na umyvadlo či případně bidet. Další variantou jsou pak nástěnné baterie. Ty se připevňují na stěnu, tedy omítku či obklad. Využití tak najdou u sprch, van i umyvadel. Poslední možností jsou pak podomítkové baterie, které jsou skryté za obkladem. Ve sprše tak můžete ušetřit kus místa. Oblíbenou volbou jsou Mexen baterie, které nabízí spoustu možností.

Ovládání

Velmi důležité je vybrat také vhodné ovládání. Poněkud retro jsou kohoutkové baterie, které nejsou zrovna praktické. Proto jsou nahrazeny spíše pákovou baterií. Snadno si tak můžete přizpůsobit teplotu vody i sílu proudu. Moderním řešením je pak termostatická vodovodní baterie, u které si rovnou nastavíte teplotu vody, jakou chcete. Hodí se tak i pro rodiny s dětmi, jelikož díky pojistce snižujete riziko opaření.

Tip na článek:  Perské koberce pro luxus i eleganci
Tipy, jak vybrat vodovodní baterii do koupelny
Tipy, jak vybrat vodovodní baterii do koupelny

Design

Kromě praktických náležitostí je samozřejmě velmi důležité, jak samotná baterie vypadá. Nabídka na trhu je opravdu široká, máte tak z čeho vybírat. Variant je mnoho, nemusí se jednat o klasickou stříbrnou baterii, v interiérech získávají oblibu i černá a další barvy. Celkový design by měl odpovídat stylu vaší koupelny – vybírejte z různých designů. Moderní vodovodní baterie pořídíte výhodně zde.

Vybrat ideální vodovodní baterii není hračka. Přednost by vždy měly mít praktické parametry, ovšem nepodceňujte ani design. I zdánlivý detail ovlivní celkový vzhled vaší koupelny.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *