Dominate Oppression Power Rule  - Michi-Nordlicht / Pixabay

Osvětlení patří mezi základní prvky každého interiéru, neobejde se bez něj žádná místnost. Výběr záleží především na tom, k jakému účelu prostor slouží, od toho se potom odvíjí výběr typu hlavního osvětlení a také těch doplňkových. Z doplňkových svítidel jsou velmi oblíbené stolní lampy. Své místo najdou v dětských pokojích na psacích stolech i nočních stolcích, dále potom nesmí chybět v žádné pracovně či kanceláři a rozhodně se bez nich neobejdete ani v ložnici. Kromě toho je ale můžete použít jako doplňkové osvětlení také v obývacím pokoji, na chodbě či v koupelně.

Nebojte se kombinovat

Je dobré pro vaše oči používat doplňková svítidla, světlo se lépe snáší, přichází-li do oka z více směrů. Centrální svítidla jsou nejčastěji u stropu, ať už se jedná o stropní svítidlazávěsné lustry, velmi často se jedná o jednoduchá hladká svítidla, která můžete snadno kombinovat s dalšími prvky v interiéru.

Vybíráme stolní lampu

Stolní lampy se vyrábí buď pracovní, které lze různě nastavit a tvarovat tak, aby svítily přesně tam, kde potřebujete světlo, nebo designové, které se hodí k vybavení daného pokoje a vytváří zde příjemnou atmosféru svým vzhledem i příjemným světlem. Pracovní stolní lampy se hodí na pracovní stůl, ať už zde potřebujete vidět na kancelářskou práci, stříhání látek či jinou činnost. Rovněž školákům a studentům patří na psací stůl lampička praktická, která jej dostatečně osvětlí. Dětský pokoj a obzvlášť noční stolek je skvělé místo pro dekorativní stolní lampu, která svým barevným a hravým vzhledem rozveselí celý pokoj.

Tip na článek:  Ventilátory Elsymco – vaše cesta k nižším nákladům

Dekorativní stolní lampy najdou své místo také v obývacím pokoji i na chodbě. Také v ložnici si bez stolní lampy těžko dokážeme představit usínání, na nočním stolku vedle postele zkrátka chybět nesmí. A pokud nemáte noční stolek, nic si z toho nedělejte, můžete si pořídit speciální lampičku s klipem a přichytit ji na poličku či čelo postele, abyste si mohli v posteli pohodlně číst.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *