První červnový den mají svůj svátek všechny děti na celém světě. Jsou to totiž právě ony, které dělají náš život krásnějším, bohatším a dávají mu smysl. A čím
jiným tento významný den oslavit než hračkami, které k našim nejmenším patří odjakživa.

Sortiment je opravdu široký, ale vybrat hračku, kterou budou milovat a v pozdějším věku na ni rádi vzpomínat? Takovou, která bude originální, kvalitní, kreativní, bezpečná a pro děti přínosná? To je leckdy opravdový kumšt. Jestli hledáte inspiraci, co vašemu potomkovi pořídit, pak je tady pár tipů.

Protože se blíží léto, je ideální doba pořídit jim hračku na ven. Vyberete-li tu správnou, pak máte jistotu, že vaše dítko bude chtít trávit co nejvíce času právě na čerstvém vzduchu místo toho, aby sedělo doma u počítače nebo televize.

Těm nejmenším rozhodně udělá radost pískoviště, které zpestří každý dvorek či zahradu. Nejen, že se tady děti díky nejrůznějším hračkám na písek skvěle zabaví, ale ještě podpoří svou kreativitu a zlepší motorické schopnosti. Vydrží si tu hrát opravdu dlouho a trpělivě. A není divu, vždyť pod jejich rukama vznikají hotová umělecká díla.

Tip na článek:  Jak zajistit dětem na cestách bezpečí

Živější děti se skvěle vyřádí na skluzavkách, prolézačkách a houpačkách. Trefou do černého jsou potom hrací centra, která v sobě všechno toto skloubí a společně se tu vydovádí klidně i více dětí najednou. Hitem posledních let jsou trampolíny, které najdou své využití nejen venku, ale i v interiéru. U nich je však třeba klást velký důraz na kvalitu a bezpečnost. Ochranná síť zabraňující vypadnutí dětí by měla být samozřejmostí. Předejte tak mnoha odřeninám i vážným úrazům. Stejně tak nepodceňte ani další bezpečnostní prvky, jako jsou kryty pružin nebo schůdky, které usnadní přístup na odrazovou plochu trampolíny.

Nezapomeňte, že největší radost vašim dětem udělá i obyčejné pohlazení, obejmutí a vaše láskyplná náruč. Hlavní je, aby nejen v tento den byla celá rodina hezky pohromadě, trávila spolu co nejvíce času a věnovala se sama sobě. Zapojte se do hraní i vy, vždyťpřece: kdo si hraje, nezlobí.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *