Zimy už nejsou, co bývávaly. Málokdy nás překvapí mohutné sněhové vánice, po kterých by zůstávaly desítky centimetrů sněhu na cestách. A ani mrazy u nás nebývají, tak kruté, jako v Rusku.

Ale i tak je potřeba mít v zásobě kvalitní teplou obuv, která se bude hodit nejen do případných chumelenic, ale i na zimní dovolenou na horách.

Hlavně klid a nohy v teple

Do kruté zimy je potřeba vytáhnout bohatě zateplenou obuv s mohutnou podrážkou a protiskluzovým opatřením. Jako ideální se jeví dámské sněhule Tamaris, které jsou na povrchu opatřeny TEX membránou. Ta zaručí, že se do vašich bot nedostane ani kapka vody.

Můžete si vybrat, jestli budou vaše sněhule vysoké jako normální kozačky, nebo do půl lýtek. I v těch nižších vám totiž bude zaručeně teplo. Příkladem mohou být nízké sněhule s TEX membránou quartz vystlané huňatým kožichem.

Ty mají velice hrubou podešev, v patní části vyvýšenou o 3 cm. Povrch bot je z impregnované textilie v kombinaci se syntetickým materiálem v přední a patní části. Botu lze upravit na míru vaší noze díky přednímu šněrování.

To stačí nastavit pouze jednou, jelikož na vnitřních stranách je 11 cm dlouhý zip, díky kterému je nazouvání velice snadné. Lem horní části boty opatřený kožíškem můžete mít ohrnutý dopředu, nebo narovnaný. Záleží, v jak velké závěji se pohybujete.

Nechcete-li typické robustní sněhule, máme i subtilnější variantu. Tou jsou černé dámské sněhule s umělým šněrováním v imitaci broušené kůže s TEX membránou. Na nich oceníte zejména podešev s hrubým a hlubokým vzorkem, který vás bude chránit před nechtěným uklouznutím.

Tip na článek:  Dárkový kupón jako univerzální dárek po celý rok

Vpředu má podešev 2 cm a směrem k zadní části se ještě zvyšuje. Díky tomu vám bota jen tak neprochladne ani při dlouhém pobytu na mrazu. Zmíněné šněrování má jen ozdobnou funkci, nazouvání usnadňuje zip umístěný na vnitřní straně boty.

Ten je navíc podšitý, aby se zabránilo vniknutí chladu a vlhkosti do boty. Povrch je opět pokrytý DUO-TEX membránou, která nepustí okolní vlhkost dovnitř boty, ale zároveň nechá vaše nohy větrat. Celá plocha podšívky, včetně stélky, je opatřena středně dlouhým huňatým kožíškem světlé barvy, jež vás bude příjemně hřát.

Pokud byste chtěli spíše světlejší zimní obutí, jsou tu pro vás velice zajímavě řešené šedo-bílé vysoké zimní boty Tamaris. Ani u nich nechybí hřejivý kožíšek uvnitř a DUO-TEX membrána na povrchu boty. Díky jejich lesklému povrchu se s nimi blýsknete na každé sjezdovce.

Nabídka zimních bot a sněhulí je samozřejmě mnohem širší, stačí nakouknout a vybrat si ty pravé pro vás. Kromě sněhulí vás jistě zaujme i nabídka stejně kvalitních a krásných kozaček Tamaris. To když tuhé mrazy povolí a sluníčko bude lákat na procházku po zasněženém městě.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *