Egypt patřil v posledních letech k velmi navštěvovaným destinacím afrického kontinentu, neboť se pyšní dokonalými památkami a mnohými odlišnostmi. Pád ruského letadla a nestabilní politická situace na Sinajském poloostrově mnohé z nás odrazuje od dovolené v Egyptě.

Ovšem nízké ceny zájezdů jsou natolik lákavé, že je stále jedničkou v počtu prodaných zájezdů. Egypt byl odjakživa, z hlediska bezpečnosti, rizikovou dovolenkovou destinací. Přesto bohatá historie a kultura, fascinující památky, nádherný podmořský životem, bezkonkurenční ceny budí stálý zájem.

Last minute Egypt – Hurghada a Marsa Alam

Máte-li ve svém hledáčku Egypt, doporučujeme vám pouze lety a pobyty v oblastech Hurghada a Marsa Alam, kde je momentálně nejklidnější situace, neboť egyptská vojenská vláda dělá vše pro to, aby byly tyto turistické oblasti bezpečné. Ale i v Egyptu se můžete setkat s místy, kde je odpuzující moře, špinavé pláže a hotelové pokoje plné místního hmyzu. Tady opravdu nedávejte přednost nízké ceně zájezdu –  vyhozené peníze, příjemnou dovolenou tady neprožijete, pouze se vrátíte domů s pošramocenou psychikou.

Tip na článek:  Kam s nářadím a doplňky na kolo? Do cyklistické brašny!
mattiaverga / Pixabay

Last minute Egypt –  Sharm el Sheik

Sharm el Sheik – to jiné kafe. Nádherné hotelové komplexy nabízejí komfort, hladký průchod k mořským plážím. Večer se můžete těšit na originální večerní programy v podobě karaoke show, divadelních představení či diskoték. Jediná nevýhoda – nelze navštívit žádné městečko s tamními trhy, neboť oblast má charakter pouště, a zde by se žádné takové městečko neuživilo. Přesto se jedná o věhlasné letovisko, které navíc nabízí jedinečné zázemí pro vodní sporty. Na první pohled vás očarují nádherné pláže včetně lokality ideální pro šnorchlování a potápění. Za pozornost stojí i národní park Ras Mohammed a okolní korálové útesy s lodními vraky.

Nádherná podívaná – letecké zájezdy do Sharm el Sheikh se pořádají celoročně – nepřeberné množství kvalitních hotelů se stravováním all inklusive. Ceny jsou v posledních letech víc než příznivé!

soynanii / Pixabay
Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *