V dnešní době se většina zaměstnání bez práce na počítači neobejde. U některých pozic dokonce zahrnuje práce na PC většinu pracovní doby. Chuť k práci a samotnou efektivitu pak může snižovat počítač, který se neustále zasekává, pracuje pomalu a jeho užívání vás může dokonce i obtěžovat.

Jaké parametry by měl mít správný kancelářský počítač a na co se zaměřit, aby vám šla práce rychle od ruky?

Do kanceláře nebo na doma pro nenáročné uživatele

Kancelářský počítač se vyznačuje poměrně přívětivou pořizovací cenou v porovnání s herními počítači. Důvodem je, že na kancelářskou práci nejsou vyžadovány tak výkonné komponenty.

Často jde totiž jen o textové editory, internetové prohlížeče a e-mailové klienty. Takovou kancelářskou PC sestavu seženete již v řádech pár tisíc korun, a pokud nejste nároční, užijete ji i doma při sledování filmů nebo hraní jednodušších her.

Nutno však podotknout, že levná pořizovací cena nemusí být nutně pravidlem. Existují i kancelářské počítače světoznámých značek, které obsahují nadupané komponenty a zaujmou neotřelým designem. Za to už si musíte nějakou korunu připlatit.

Na jaké komponenty se zaměřit?

Počítač může mít mnoho způsobů využití. U kancelářského PC se v první řadě vyplatí zaměřit na kvalitní SSD disk. Jde o komponent, kterému často nebývá věnováno moc pozornosti, vy byste ale měli vědět, že dobře zvolený SSD disk dokáže urychlit různé operace, v kombinaci s kvalitním procesorem pak navýší výkon systému a zkrátí jeho odezvu.

Tip na článek:  Jaké jsou nejžádanější funkce e-shopů

Už nebudete čekat dlouhé minuty, než se systém vůbec spustí a načte potřebné soubory.

Co se týče operační paměti, obecně platí, že čím více, tím lépe. Proto doporučujeme volit operační paměť klidně i kolem 8 GB RAM. Vyhnete se tak zasekávání a práce vám půjde plynule od ruky.

Pozornost věnujte také procesoru. Dobrý procesor je základ efektivního počítače do kanceláře. Rychlost aplikací je závislá mimo jiné právě na procesoru. Pro kancelářské využití postačí dvoujádrový procesor, ale stejně platí, že čím více tím lépe.

Naopak se u kancelářského počítače nevyplatí investovat do výkonné grafické karty. Ty jsou určeny především pro hraní her a používání graficky náročných aplikací.

Chcete-li využívat převážně textové editory, jednodušší programy na úpravu fotografií, e-mailového klienta a občas proletět internet, postačí vám bohatě grafická karta střední třídy.

Nemusí jít nutně o velkou a hlučnou krabici pod stolem

Časy, kdy jsme pod stolem měli hlučné a designově nepolíbené krabice jsou dávno pryč. Přestože u počítačů do kanceláře není kladen důraz na vzhled, můžeme dnes najít kousky, které se v kanceláři pěkně vyjímají.

Stačí sáhnout třeba po menší počítačové skříni, kterou snadněji ukryjete. Můžete také sáhnout rovnou po All-in-one počítači, jenž obsahuje počítač i monitor v jednom, díky čemuž ušetříte dost místa.

Repasované kancelářské počítače

Při výběru PC do kanceláře se vyplatí zvážit nabídku tzv. repasovaných počítačů, které můžete pořídit s výraznou slevou až 60 % oproti zcela novým modelům. Repasovaný počítač pochází z předváděcích akcí, ukončených leasingů nebo jde o PC vrácené v zákonné lhůtě. Tyto PC pak před dalším prodejem prochází otestováním a případnou náhradou vadných dílů. Prodejce pak na ně poskytuje záruku na 12 měsíců.

Prohlédněte si nabídku kancelářských PC na stránkách www.inComputer.cz

Similar Posts

1 komentář

  1. Pořídil jsem si repasovaný počítač a musím říct, že to byla dobrá volba. Chtěl jsem to primárně na kancelářskou práci a počítač vše bravurně zvládá. Dokonce jsem se odhodlal a pustil na tom lehce náročnější zábavu. https://www.rexter.cz/rubriky/online/seznam-ceskych-online-casin-s-hrami-zdarma_334.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *