Stále dokola o tom slýcháváme z médií. Snad není dne, aby se nějaký zlodějíček nepokusil vybrat nějaký byt. Jak snížit riziko na minimum? Podívejte se na tipy, které je dobré vědět.

Nikdo to ani nepozná

Pokud se chystáte na pár dnů odjet, neinformujte o tom své sousedy ani sociální média. Jen tím přiživujete riziko, že by se u vás v době vaší nepřítomnosti mohla vyskytnout nechtěná návštěva. O tom, že jste pryč, by měla vědět jen jediná osoba – ta, co se postará o to, aby vaše poštovní schránka (ať už nerezová schránka nebo z jiného materiálu) byla pravidelně vybírána.

Rohožka – známý trik bytařů

Obyčejný trik používají bytoví zlodějíčci v případě bytových domů a paneláků. Obejdou si byty, kde není slyšet zvuk z místnosti, a poté jim pod rohožku vloží křupavý kus potraviny. Druhý den se jdou ujistit, že nikdy do bytu nevstoupil. Poté už mají volné pole působnosti. Rohožku tedy také nechejte pravidelně čistit, nebo ji odstraňte úplně.

Tip na článek:  Efektivní řešení pro správu odpadu nabízí plastové přepravky a popelnice od PK Group

Jak jsou na tom vaše dveře?

Abyste se ubránili nepříjemnému překvapení, měli byste mít kvalitní vchodové dveře. Bezpečnostní vložky s certifikací, které se nacházejí v bezpečnostní třídě 3, by měly být naprostou samozřejmostí. Vysoká bezpečnost vašeho vchodového prostoru je tak zajištěna.

Stále jsem doma

Proč by měl kdokoliv z vašeho okolí poznat, že zrovna nejste doma? Za levný peníz se dá pořídit časovač, který bude promítat běžné televizní světlo v čase, který si určíte. Z venku tak nikdo nepozná, že zrovna nejste doma. Časovač se také vypne ve vámi nastavenou hodinu, což opět vede k simulaci přirozeného chodu domácnosti.

Cennosti patří do trezoru

Pokud víte, že se u vás doma vyskytují předměty vyšší hodnoty, neváhejte a doneste je do banky. Právě v trezoru se jim nemůže vůbec nic stát. Naivně si myslet, že doma pod polštářem nebo v malé skříňce nikdo nenajde vyšší obnos peněz nebo zlaté řetízky, je velmi mylná.

Nedejte zlodějům šanci, chraňte si svůj byt.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *