Baby Newborn Motherhood Infant  - tatjana3012 / Pixabay

Příchod miminka je jednou z nejočekávanějších událostí v životě každého rodiče. Tomu předchází dlouhé období příprav, které samozřejmě zahrnuje i výběr dětské výbavičky. V té by kromě úplného základu neměl chybět ani mantinel do dětské postýlky.

Co je to mantinel do postýlky?

Ne vždy se nám v dětském pokojíčku podaří vytvořit perfektní podmínky. V některých případech tak můžeme například postýlku umístit do nevhodného prostředí, kde táhne. Právě proto byly vytvořeny takzvané mantinely, které dokážou vaše miminko ochránit před chladem či jinými jevy, které by mu nemusely dělat dobře. Aby plnil svůj účel, je ho však nutné nejprve správně vybrat, přičemž by měl být nejen pěkný na pohled, ale hlavně bezpečný.

Zaměřte se na použité materiály

Při výběru mantinelu byste se měli zaměřit především na materiál, který byl k jeho výrobě použit. Nejčastěji je využívána bavlna, která disponuje ideálními vlastnostmi. Pokud chcete opravdovou kvalitu a zároveň trochu pomoci planetě zkuste se poohlédnout po organické bavlně. Dobrou volbou je však i polyester, který je měkký na dotek a zároveň nabízí i možnost jednoduché údržby. Pokud hledáte kvalitní mantinely vyráběné z nezávadných materiálů, můžete se kouknout například na nabídku obchodu ready4kids.cz.

Tip na článek:  Tři bratři - tip na společné posezení u televize

Nevíte si rady? Vsaďte na mantinel do postýlky ve tvaru copu

Jestli si nevíte rady s výběrem mantinelu, můžete vsadit na již ověřený tip. Tím jsou mantinely do postýlky cop, které nejenže skvěle plní svoji funkci jakožto ochrana před chladem, ale je možné je využít i jako designový prvek. Většinu copů lze k postýlce připevnit stuhami, které vám zaručí, že mantinel po celou dobu zůstane tam, kde má. U menších dětí ho navíc můžete umístit pouze na okraj postýlky a nebát se tak, že by se miminko kvůli němu mohlo začít dusit.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *