Milujete léto a vodní sporty? Pak musíte vyzkoušet žhavou novinku paddleboarding. Osloví každého, kdo si na prkno vyskočí. A pozor, rozhodně neplatí, mládí vpřed. Paddleboarding je určený pro všechny generace. Stačí jen mít chuť vyzkoušet skvělou zábavu.

Paddleboarding je atraktivní zábava i náročný sport

Až se příště vydáte k vodě, neberte si s sebou jen deku, plavky a opalovací krém. Vezměte si nového společníka, vezměte paddleboard! Že nevíte, o co se jedná? Je nejvyšší čas se seznámit.

Paddleboarding je poměrně nový sport, který můžete provozovat na rybníku, rozbouřené řece i na mořských vlnách. Často se ukrývá pod zkratkou SUP, Stand-Up-Paddling, což je přesné vysvětlení toho, co vás čeká. Vyskočíte na prkno, postavíte se a uchopíte pádlo.

Drží se oběma rukama a pádluje se na obou stranách. Základní rozlišení prken je na pevné a nafukovací. V obou kategoriích pak naleznete celou řadu konkrétních provedení a modelů, které jsou uzpůsobeny pro použití v bazénech, rybnících a jezerech, na divokých řekách i pro mořské vlny.

Po prvním vyskočení na prkno, opatrném postavení a několika pohybech pádla získáte jistotu a za pár minut vás zábava na vodě pohltí natolik, že nebudete chtít přestat.

Proč si zamilujete paddleboarding

Určitě budete začínat jednoduchým nácvikem na stojaté vodě. Čeká vás klidná projížďka a příjemné protažení celého těla. Paddleboard v kombinaci s ovládáním ve stoje znamená, že musíte dbát o stabilitu.

Tip na článek:  Jaké brýle si vybrat na vodní sporty?

Rozvíjí držení rovnováhy, koordinaci a zábavnou formou posiluje celou řadu svalů. Půjčovna paddleboardů dnes funguje na mnoha přehradách i řekách v celé republice, například SUP Brno, proto se sport začíná těšit rostoucí popularitě.

Jen co si osvojíte základní ovládání, budete toužit po napínavějším zážitku. Brzy vás bude lákat dravá řeka nebo mořské vlny. Paddleboard je klidná relaxace i adrenalinem nabité odpoledne.

Jak vyzkoušet paddleboarding

Pro první zkušenost není třeba zakoupit si kompletní vlastní výbavu. K dispozici je půjčovna paddleboardů Praha nebo půjčovna paddleboardů Brno. Poradí vám, jaký model je nejlepší pro začátek a vyberou vám pádlo v odpovídající délce.

V sadě pro zapůjčení je i batoh a pumpa. V ostatních městech republiky rozhodně nemusíte zoufat, i tam zapůjčení paddleboardufunguje. Ceny jsou velmi příznivé. Začínají na stokoruně za hodinu, ale můžete využít půjčení i na delší dobu. Pokud vyrážíte na dovolenou, můžete si odvézt paddleboard na týden za 1 500 Kč.

Dokonalý zážitek na firemní akci

Paddleboard půjčovna je výborným místem, kde začít vaši firemní akci. V letním období je náročné vymyslet novou a atraktivní zábavu, která by oslovila kolegy všech věkových kategorií. Ze zábavy na paddleboardu budou určitě nadšeni!

Půjčit paddleboard či si jej pak rovnou koupit můžete na Showroomu Mystic v Brně. Více informací na www.mysticstore.cz

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *