Wakeboarding je v současnosti možné označit jako jeden z prudce se rozvíjejících sportů. Přesto se jistě ještě najde dostatek lidí, kteří o jeho existenci nemají ani tušení. Wakeboarding bývá někdy definován jako kombinace snowboardingu, surfování a skateboardingu.

Rozdíl oproti vodnímu lyžování spočívá v tom, že se místo dvou dlouhých lyží užívá jedno širší prkno. Pro udržení jezdce na wakeboardu je potřebné gumové vázání. Ačkoli se na první pohled jedná o sport, který může vypadat jako zdraví nebezpečný, ve skutečnosti je s wakeboardingem spojena řada zdravotních výhod!

Wakeboarding je ideálním prostředkem ke zlepšení fyzických i psychických schopností

 Ježdění na wakeboardu je zdraví prospěšné z celé řady důvodů, přičemž zmíněny budou jen ty nejdůležitější:

  • V průběhu jízdy jsou posilovány svaly u ramen i u nohou, protože v těchto partiích jsou kladeny největší požadavky na jezdce.
  • Jízda na wakeboardu přispívá rovněž ke zlepšení flexibility rukou a nohou, protože je založena na hbitosti a obratnosti.
  • Jezdec musí být po celou dobu jízdy vyrovnaný a soustředěný, díky čemuž se zlepšuje koordinace rukou a očí jezdce.
  • Jízda je výjimečným adrenalinovým prožitkem, který zbaví člověka alespoň na chvíli běžných denních problémů.
  • Žádný učení z nebe nespadl a z wakeboardu se padá do vody, což má za následek, že člověk stráví především ze začátku dost času plaváním, jež je obecně zdraví prospěšné.
Tip na článek:  Každý začínající hokejista si zaslouží pořádnou výbavu. Co by v ní nemělo zaručeně chybět?

Wakeboarding se nedá provozovat bez smyslu pro humor

Wakeboarding již je dnes možné pěstovat i vrcholově, ale přesto se na něm vyřádí v podstatě každý, kdo má alespoň minimální kondici. Každý adept by měl být ovšem vybaven dostatkem dobré nálady a smyslu pro humor, protože v okamžiku zasvěcování do wakeboardového řemesla dochází k celé řadě pádů i krkolomných situací, které je třeba dokázat přejít s úsměvem. Pokud se někdo bere smrtelně vážně, měl by raději přemýšlet o nějakém jiném druhu sportu!

Začátečníci by měli dbát na volbu vhodného vybavení

S výše zmiňovaným konstatováním souvisí také skutečnost, že pro začátek se rozhodně nedoporučuje pořizovat si profesionální wakeboardové vybavení, ale raději by měl být vybrán takový model, jenž je vyroben přímo pro začátečníky. Tyto typy toho totiž svým majitelům více odpustí. Každý chce být přece jen více na vodě než ve vodě!

Při jízdě na wakeboardu je třeba nepodcenit bezpečnostní pravidla

Pokud má být wakeboarding skutečně sportem, který utuží zdraví, je třeba dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Každý jezdec by měl být vybaven ochrannou helmou a vestou, jež jej v případě nekontrolovaného pádu udrží nad hladinou. Při dodržení těchto podmínek je wakeboarding nejen dobrou zábavou, ale i skvělým prostředkem ke zlepšení fyzické kondice!

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *