Rozhodli jste se vyměnit vaši malou vanu nebo starou sprchu za nový, krásný a praktický sprchový kout? Zde najdete deset užitečných rad jak postupovat při nákupu.

Máte základní možnosti jak postupovat. Můžete se obrátit na koupelnové studio, či jinou prodejnu a koupit kompletní sprchový kout včetně armatury. Je to jednoduché řešení, ale v tomto případě existují určitá omezení ve tvarech a velikostech.

Pokud si žádný nevyberete nebo máte koupelnu atypických tvarů, pravděpodobně budete muset sprchový kout zkompletovat ze základních částí – vaničky, zástěny a baterie.

10 základních rad, jak postupovat při výběru sprchového koutu

1. Doporučujeme zakoupit vaničku a zástěnu téže značky nebo dbát na rady výrobce. Zajistíte si tak, že budou do sebe pasovat a splní dekorativní vlastnosti.
2. Při výběru vaničky si můžete vybrat z několika materiálů. Akrylát a ocel se smaltovaným povrchem postupně doplněný keramikou či umělým kamenem.
3. Ocelové vaničky a skleněné zástěny se dají ošetřit povrchy, které zabrání zašpinění. Další materiály tuto možnost neposkytují.


4. Pečlivě volte vaničku, i když si tvoříte sprchový kout ve výklenku. Dlažba, ačkoli je doplněná kvalitní hydroizolací, je riziková a lehko se může stát, že voda pod ní proteče a vy vytopíte sousedy.
5. Dbejte na bezpečnost, vyžadujte vaničku s protiskluzovým povrchem.
6. Zvažte, zda chcete zástěnu plastovou nebo skleněnou, která je odolnější a snáze se udržuje.
7. Vaničky a zástěny se vyrábějí v několika barevných provedeních, ale spousta lidí dává přednost bílému provedení. Co se týče zástěn, volí čiré vyhotovení. V plastovém provedení volte raději typ se vzorem, spíš se na něm ztratí případné škrábance.

8. Sprchové kouty lze doplnit různými sedátky, která jsou praktická pro starší lidi a lidi s pohybovým omezením.
9. Jakmile se rozhodnete pro termostatickou baterii, jejíž tělo je ukryto ve stěně, zůstane vám ve sprše víc místa.
10. Nezapomínejte na věšáky a poličky, na které budete odkládat ručníky a hygienické prostředky.

Tip na článek:  Diamond design: jedna značka, mnoho designů
10 rad, které vám pomohou vybrat sprchový kout
10 rad, které vám pomohou vybrat sprchový kout
Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *