Wood House Tree Garden Sauna  - jennyfriedrichs / Pixabay

Tradice saunování k nám dorazila z Finska. Právě tady tvoří menší či větší místnosti s horkou párou a pohodlným posezením neodmyslitelnou součást prakticky všech komfortně zařízených bytů a domů. Nejde o něco výjimečného – naopak. Velmi často jsou tyto místnůstky nabízející pohodu i zdravotní benefity budovány zcela svépomocí.

Tak proč byste něco podobného nezvládli i vy? Maximálně účelná a komfortní venkovní sauna není otázkou financí, ale mnohem spíše zkušeností. Načerpejte je od těch nejlepších a dopřejte si páru přímo na míru.

Vsaďte na kvalitu, která se postaví skoro sama

Hráli jste si jako děti s nejrůznějšími stavebnicemi? Pak vás určitě potěší, že moderní vnitřní i venkovní sauny jsou vyráběny právě na tomto principu. Nemusíte pracně řezat dřevo ani se pídit po těch nejlepších izolačních materiálech. Vše dostanete už připravené, stačí jen jednotlivé díly poskládat k sobě – doslova jako Lego.

K mání jsou kompletní sety, ale i jednotlivě nabízené komponenty, jenž vám ve všem nechají zcela volnou ruku. Největším překvapením však bývá minimální požadovaný prostor, který je nutné sauně vyhradit. Tipli byste si, že vám bude stačit pouhých 4-6 m2. Vhodné místo tak vaše zahradní sauna najde opravdu kdekoliv. Ve sklepě, na malém dvorku, ale třeba i v pergole nebo zahradním domku.

Tip na článek:  Průvodce těhotenstvím pomůže každé budoucí mamince

Aby cenné teplo zbytečně neutíkalo

Navíc není nutné stavět saunu vždy volně v prostoru. Naopak, byla by to škoda. Proč nevyužít stěnu domu či již hotové zahradní stavby? Ušetříte tak materiál i čas. Stačí pořídit kvalitní hliníkovou izolační fólii a na ní jednoduše stěnu obložit dřevem.

A na jaké další vhodný doplňky zahradní sauny zcela jistě nezapomenout? Hodit by se vám mohlo i tlumené vnitřní osvětlení, vědro, teploměr nejlépe v kombinaci s vlhkoměrem, ventilační průduch nebo třeba přesýpací hodiny.

Vše potřebné ke stavbě své vnitřní i zahradní sauny najdete v e-shopu Sauna.cz. Inspirujte se již provedenými realizacemi a dopřejte si jen to nejlepší, co je aktuálně na našem trhu k dostání. A to s odborným poradenstvím a za příznivé ceny.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *