Gold Is Money Gold Bars Gold Shop  - hamiltonleen / Pixabay

Přihlížíte se značnou nespokojeností tomu, jak vaše peníze díky stále se zvyšující inflaci ztrácí hodnotu a přemýšlíte, do čeho je výhodně uložit? Zlato v tomto ohledu splňuje všechny požadavky stabilního produktu.

Nabízí vám jistotu ceny kdekoliv na světě, likviditu, udržení hodnoty apod. Ve světě investování je zlato populární především proto, že poskytuje ochranu vůči nestabilitě globálních ekonomických trhů a peněžních měn. Nezáleží mu na tom, jak vysoko se právě pohybuje dolar nebo zda se na svět neřítí další ekonomická krize. Zlato neztrácí na hodnotě, ale neustále roste (a to i přes občasné výkyvy).

Dlouhodobá investice, která se vyplatí

S ohledem na to, že cena zlata sice roste stabilně, ale poměrně pomalu, je vhodné o něm přemýšlet jako o víceleté investici. Minimum je pět let, při prodeji dříve byste ne něm spíše prodělali. Má však jednu velkou výhodu – za peníze, které budou plodem vaší investice, si budete moci pořídit opravdu cokoliv. Nakoupíte žádané zboží anebo je uložíte pro své potomky. V tomto ohledu jste limitováni jen sami sebou.

Ochrana před zablokováním bankovního účtu i zabavení soukromého majetku

Zlato má však v dnešním „divokém“ světě ještě další výhody. Pokud vlastníte zlato ve fyzické formě (může jít o mince  či slitky), nemusíte se bát, že vám v kritickém okamžiku dojdou finance třeba díky zablokování vašeho účtu v bance. Vždy je tak dobré být připraven a mít zlatou rezervu.

Další výhodou je fakt, že díky zlatu můžete svůj cenný majetek uchovávat na extrémně malém prostoru. I poměrně malá zlatá cihla, jež svou velikostí nedosahuje ani krabičky od zápalek, má na dnešním trhu hodnotu kolem 10 000 EUR. A takto malý předmět diskrétně uložíte a nepozorovaně odnesete prakticky kdykoli a kamkoli.

Tip na článek:  Jak na výpočet důchodu v roce 2015?

Ochrana před přírodní katastrofou

Zatímco obrazy, nemovitosti nebo třeba zásobu hotovosti může požár, povodeň nebo jiná přírodní katastrofa nenávratně zničit, u zlata se ničeho podobného obávat nemusíte. V zásadě neexistuje nic, co by mohlo zcela degradovat hodnotu vašich zlatých slitků nebo zlatých mincí. Mohou být poškozeny, ale ne zničeny.

Zlato nebo stříbro? Odpověď je jasná

Zajímá vás, proč je tak oblíbené zlato, a nikoli stříbro nebo jiné kovy? U nás je to především proto, že je tato komodita osvobozena od DPH. Státu tedy ze svých pracně nashromážděných financí nezaplatíte vůbec nic. Pro jiné kovy to však neplatí. U nich je tedy nutné počítat i s mnohem delším horizontem výhodné investice – často i 15 nebo 20 let a více.

Zlato nemusí mít jen formu slitků, vsaďte na tradici

Pokud chcete sázet na jistotu, pak si pořiďte zlaté slitky značky Argor Heraeus, které jsou na našem trhu k dostání za výhodnou cenu. Pokud vám však jde spíše o exkluzivitu a sběratelský přesah, pak by vám měly do oka  padnout spíše zlaté mince – chcete-li kousky neoznačené sériovým číslem, pak volte nejlépe zlaté mince Wiener Philharmoniker. Ty jsou k dostání ve všech dobrých obchodech.

Ale oslovit vás mohou i zlaté dukáty, nabízející i vynikající sběratelskou hodnotu (jsou k dostání v sériích, z nichž mnohé dosahují třeba jen několika set kusů). Lídrem jsou jednoznačně ty svatováclavské, jež navazují na tradici mincí, jejichž ryzost i velikost ustanovil již Karel IV. Před několika sty lety. Jde o sázku na jistotu, určenou pro všechny milovníky estetiky i přidané hodnoty. A co je nejlepší – u prověřených prodejců za design mince nic neplatíte. Rozhodující je cena zlata, vše ostatní dostanete jako „bonus“ navíc.

Tak to funguje i u specialistů na stránkách Zlatovna.cz. Zlato můžete nakoupit online anebo zamířit do dvou poboček. Jednu najdete v pražském Obecním domě, druhou v moravském Vsetíně. Svou životní investici tak můžete bez obav realizovat i osobně.

Gold Is Money Gold Bars Gold Golden - hamiltonleen / Pixabay
Proč investovat do zlata? Důvodů je mnoho
Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *