Dánské, Norsko, Česko nebo Madeira? Začínají vás během zimy „svrbět” vaše cestovatelské nohy? Nemusíte se upínat pouze na taková místa, kde se aktuálně lyžuje, můžete se vydat i na taková místa, kde se o lyžování ani nemluví, přesto je zde v zimě velmi hezky. Nabízí se například některá ze zmiňovaných destinací, ale také irský Dublin nebo francouzská Paříž.

Dublin, Irsko

Pokud vás lákají trochu jiné tradice a trochu jiná kultura, vydejte se rovnou do irského Dublinu, kde se budete moct (v případě, že by byla zima až příliš vlezlá) schovat v řadě populárních barů. Dublin je v posledních letech během zimy oblíbený i z toho důvodu, že se zde koná celá spousta zimních festivalů včetně tradičních ohňových ceremonií. Přístupné jsou však i zdejší tradičnější pamětihodnosti a turistická místa.

Mezi nejatraktivnější cíle patří bezesporu zdejší Dublinský hrad, který zde stojí už od roku 1204. I díky tomu, že zde stojí tak dlouhou dobu byl svědky mnoha historických událostí a dodnes se zde konají mnohá oficiální setkání vládních zmocněnců čili i nyní je svědkem důležitých kroků nejen v historii Dublinu.

Tip na článek:  Amsterdam vás překvapí

Paříž, Francie

Mnoho lidí jezdí do Francie během jara a léta, ale ve skutečnosti se sem nemusíte vydávat jenom ve zmiňovaných částech roku. Paříž je během vánočních svátků označována za město světel a svítit široko daleko nejen samotná Eiffelova věž, ale také okolní stromy.

Navíc se zde během zimy zpřístupňuje celá spousta kluzišť, ale samozřejmě zůstávají otevřeny i zdejší dominanty.

Berlín, Německo

Jestliže byste nejraději vykoukli jenom za hranice, nabízí se německý Berlín, kde kromě oblíbených zimních kluzišť nechybí ani otevření působivých botanických zahrad nebo parků.

Pokud chcete čerpat atmosféru historických, někdy až fascinujících příběhů, nabízí se budova parlament, kterou můžete navštívit.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *