A protože je PELICAN taky velký cestovatel, navštívil už nespočet zemí, ve kterých si pití kávy užívají minimálně podobně jako on. PELICAN, jazykové kurzy a dobrá káva zkrátka patří tak nějak dohromady, to už zjistil nejeden student navštěvující pomaturitní studium a další kurzy na naší škole. Pojď se s námi dnes podívat na krátký exkurz do světa kávy. Jakou ochutnáš ve Vídni a jakou v Argentině?

Německá káva s rumem, marocká káva s kořením, vietnamská se žloutky. Kterou kávou doplníš kofein po svém jazykovém kurzu, záleží čistě na Tobě!

Itálie a espesso, risretto nebo snad cappuccino?

Silná aromatická káva, našlehané mléko… Kdo by odolal? Kávu k nám do Evropy přivezli na přelomu 16. a 17. století právě benátští kupci. I přes prvotní nelibost církevních hodnostářů, kteří ji zprvu zvali „ďáblovým nápojem“, její popularita dramaticky narůstala. Po Itálii tak vzniklo do poloviny 18. století na 200 kaváren. Pokud miluješ italskou pizzu, kulturu i kávu tělem i duší, začni navštěvovat kurzy italštiny Brno a pak už směle vyraz na tu pravou italskou! Caffè, amore mio!

Chuť dálek

PELICAN miluje chuť dálek, občas však nemusí letět zas až tak daleko. V případě našich německy mluvících sousedů má někdy těžké rozhodování; neví, jestli mu víc chutná německá nebo rakouská káva. Velký šálek černého moku s horkým mlékem a mléčnou pěnou navrchu, tzv. Vídeňský melange, nebo německý mok s rumem a šlehačkou? Obojí zní zkrátka skvěle! Můžeme jen hádat, čemu by dali přednost studenti navštěvující kurzy němčiny.

Tip na článek:  Pomaturitní studium, to jsou výhody studentského života i mezinárodní zkoušky

Je libo Argentina nebo Mexiko?

Pokud se vydáš do teplých krajů Španělska, PELICAN ti doporučuje stavit se na šálek espressa se sladkým kondenzovaným mlékem. Jak vědí všichni studenti navštěvující kurzy španělštiny, netradiční dobroty se dají najít i v Argentině nebo Mexiku. Argentinské našlehané mléko s kapkou kávy možná neuspokojí milovníky silných nápojů, mexická varianta ale jednoho nakopne! Připravuje se v hliněné nádobě se skořicí a hnědým nerafinovaným cukrem.

A pojďme ještě dál

Arabské země – rozpálené písečné duny, zpěvná arabština a spousta voňavého koření. Miluješ koření? To Maročané taky! Do kávy přidávají muškátový oříšek, černý pepř nebo sezamová semínka. Teplé nápoje jsou navíc zdraví prospěšné, v horkých dnech pomáhají tělu s ochlazováním, to ví každý správný beduín!

Pokud už umíš vietnamsky, jistě se ti bude hodit nějaké zajímavé konverzační téma, o kterém budeš rozmlouvat s rodilými mluvčími. Ohrom je svou znalostí vietnamské kávy, nevadí, že jsi dosud žádnou neochutnal. Stačí vědět, že vietnamská káva je takový malý dezert. Připravuje se z vaječných žloutků, kondenzovaného mléka, cukru a samozřejmě kávy. Tím se určitě před ostatními blýskneš. Nebo si najdi recept a vyzkoušej!

Pokud po ránu neuděláš bez šálku kávy ani krok, věř, že PELICAN na tom je zrovna tak! Nejen studenti navštěvující pomaturitní studium angličtiny a dalších jazyků, ale i dalších jazykových kurzů proto mají neustále k dispozici několik druhů kávy, které si mohou připravit před výukou nebo o přestávce v kuchyňce školy.

A pokud chceš kávu pěkně „po italsku“, v okolí máme velké množství výborných malebných kaváren, kde můžeš po škole posedět s kamarády nebo jenom skočit na jedno s sebou. A když někde potkáš PELICANA, neváhej si dát nějakou skvělou kávu s ním! Budeme se těšit!

Tvůj PELICAN

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *